NATURgum

Geïnspireerd door het regenwoud in Mexico, veranderde dat een ambitie in een van de meest gezonde en natuurlijke kauwgommen die je kunt vinden. Hier begint de reis voor de producten van NATURGum.

Het was het Mexicaanse regenwoud wat de initiatiefnemers de inspiratie gaf om één van de meest gezonde en natuurlijke kauwgom op de markt te brengen. Het Yucatan regenwoud is de plek waar het avontuur van deze heerlijke kauwgom ooit begon.

Yucatan Forest
Na een bezoek aan het Yucatan-bos raakten de oprichters geïnspireerd door de schoonheid die hen omringde. Ze leerden al snel de wonderen te waarderen die dit bos in zich had.

Dit bos is de thuisbasis van de majestueuze Sapodilla-boom, die behalve heel mooi, nog veel meer andere nuttige eigenschappen in zich had.
De boom bleek de perfecte natuurlijke basis voor kauwgom in zich te hebben, en het is deze natuurlijke basis, die nu wordt gebruikt in alle kauwgom die NATURGum produceert.

De uit deze boom verkregen gombasis wordt “chicle” genoemd. Aan een proces waar jaren aan vooraf gingen en die op vele generaties is doorgegeven, hebben de “Chicleros” zich ontwikkeld tot experts in het oogsten van de chicle.

Door x-vormige sneden in de schors van de boom te maken, wordt de chicle op een bepaalde manier opgevangen. Dit gebeurt op een manier, zonder blijvende schade aan de boom aan te brengen, zodat de boom volledig kan herstellen. Dit betekent dat dit proces geen effect heeft op bosverlies of ontbossing.

NATURGum is volldig gemaakt van natuurlijke ingrediënten, die biologisch afbreekbaar zijn en suikervrij zijn. Iedereen die veel waarde hecht aan hun gezondheid en zal de kauwgom van NATURgum waarderen.

Als belangrijkste missie heeft NATURgum om de planeet waar wij op leven in een zo goed mogelijke staat achter te laten voor toekomstige generaties. Dit alles, door het produceren van milieuvriendelijke, gezonde en vooral ook lekkere kauwgom.

Wat begon als een sprankje enthousiasme, is uitgegroeid tot een van de meest gezonde kauwgom die er op de markt te vinden