Chicza

Great Petan regenwoud

Afkomstig uit de op één na grootste tropische bos ter wereld, het Great Petan regenwoud, komt de kauwgom van Chicza. Dit bos staat bekend als de tweede groene long van de wereld, direct na de Amazone.

In dit bos bevindt zich de 30 meter hoge Chicozapote-boom, waarvan de naam van de kauwgom is afgeleid. Deze boom produceert de rauwe chicle die als basis dient voor de kauwgom. Deze chicle wordt duurzaam geoogst, waardoor de natuur geen schade ondervind.

Daarmee doet Chicza eer aan één van hun basis principes; Chicza Comes From the Earth, and Returns to the Earth.Hoe wordt Chicza Kauwgom gemaakt?

Voordat de kauwgom tot de bekende tabletten zijn verwerkt, is er een uitvoerig productieproces aan vooraf gegaan. Dit productieproces gaat al decenia lang terug en is door veel generaties overgedragen binnen de lokale bevolking, beter bekend als de “Chicleros”.

Het sap glijdt van de Z-vormige insnijdingen die in de schors van de boom zijn gemaakt naar beneden in speciale zakken naast de boom. Het sap wordt 2 of 3 uur gekookt door de lokale Chicleros om de compositie dikker te maken en tot rechthoekige chicle-blokken gevormd.

Voordat de chicle de basis voor de kauwgom kan vormen, wordt deze gemengd met natuurlijke wassen. De verkregen compositie wordt gemengd met biologische zoetstoffen en biologische agavesiroop. Tot slot worden er natuurlijk biologisch gecertificeerde smaken aan toegevoegd om het de gewenste smaak te geven.

Het hele productieproces is milieuvriendelijk. Omdat het 100% biologisch afbreekbaar is, is het niet schadelijk voor het milieu. Het is ook gezond voor je lichaam, omdat het glutenvrij en natuurlijk is. In 4 smaken verkrijgbaar

Chicza is de eerste én enige 100% biologisch afbreekbare biologische kauwgom ter wereld, die tevens glutenvrij, volledig plantaardig en natuurlijk is

Verkrijgbaar in 4 smaken, munt, limoen, groene munt en kaneel, Chicza biedt geweldige gezonde kauwgom voor een eerlijke prijs.

U vindt alle smaken van Chicza hier.