5 VOORDELEN VAN ECHTE KAUWGOM

5 Voordelen van kauwgom

We gebruiken vaak kauwgom omdat we ervan genieten. Maar wist je dat er nog veel meer voordelen zijn van kauwgom? Met name natuurlijke kauwgom kan je fysieke én emotionele toestand een flinke boost geven. Deze 5 voordelen van kauwgom zeer de moeite waard zijn om te vermelden en met u te delen, dus we hebben ze hier op een rijtje gezet!

1 Kauwgom verbetert je geheugen

Een Britse studie door psychologen laat zien dat één van de voordelen van kauwgom is dat het het geheugen verbetert. Zowel het langetermijngeheugen als het kortetermijngeheugen laten tekenen zien van zeer grote verbeteringen. De studie is uitgevoerd op een groep mensen die in twee groepen is verdeeld. De ene groep gebruikte kauwgom, de andere niet. De resultaten toonden aan dat de proefpersonen die kauwgom gebruikten, beter presteerden dan de proefpersonen die geen kauwgom gebruikten. Bovendien leken de proefpersonen beter gefocust te zijn.

Het nut vak kauwgom

2 Kauwgom helpt bij afvallen

Uit een andere studie, deze keer door een universiteit op Rhode Island, helpt kauwgom gewichtsverlies tegen te gaan. Dagelijks worden gemiddeld 60 calorieën per dag minder geconsumeerd door mensen die kauwgom kauwen. Hoewel dit misschien niet veel lijkt, helpt elk klein beetje. Bovendien zullen mensen die kauwgom gebruiken ook minder geneigd zijn om ongezonde snacks te pakken die extra veel calorieën bevatten.

Kauwgom verbetert ook andere eetgewoonten en kan het hongergevoel verminderen, wat de kans verkleint dat mensen ook vaker ongezonde snacks kiezen.

5 Voordelen van Kauwgom

3 Minder kans op tandbederf

In tegenstelling tot gewone kauwgom die is gezoet met suiker, wordt natuurlijke kauwgom op smaak gebracht met de natuurlijke zoetstof Xylitol. Dit voorkomt tandbederf en een droge mond. Bacteriën in de mond kunnen de xylitol niet verwerken zoals bij suiker. Het gevolg is dat de bacteriën geen tandbeschadigende zuren produceren, zoals bij suiker. Bovendien vermenigvuldigen bacteriën zich veel langzamer met xylitol in vergelijking met suiker. Het verbetert ook je adem en geeft je een gezonde glimlach!

Kauwgom helpt tegen tandbederf

4 Vermindert de kans op depressies

Dit is tegenwoordig een serieus probleem en kauwgom kan ook hier bij helpen! Twee keer per dag kauwgom kan geestesziekte zoals angst, depressie en vermoeidheid verminderen. Bovendien stelt het de hersenen in staat zich op iets anders te concentreren en vermindert het de kans om bepaalde problemen te overdenken. Een test uitgevoerd door een Amerikaans instituut toonde aanzienlijke verbeteringen al na 2 weken, bij proefpersonen die de test hadden gedaan.

tegen depressies en angst

5 Het beste alternatief voor rokers

Het is een verslaving, die velen proberen te stoppen, roken. De realiteit is, dat veel mensen die vaak niet lukt. Het ontbreken van een goede vervanger, is hier vaak de oorzaak. Kauwgom is de perfecte vervanging voor roken, mits het natuurlijke kauwgom is tenminste die geen plastic bevat, zoals reguliere kauwgom.

In het begin kan de consumptie van kauwgom aanzienlijk zijn om de drang naar sigaretten te bestrijden. Als de verslaving aan roken eenmaal afwezig is, wordt aanbevolen om de hoeveelheid kauwgom te verminderen om bijwerkingen die verband houden met de spijsvertering te voorkomen.

stoppen met roken

Tot slot

Wat ons betreft, zijn deze 5 voordelen van kauwgom het meest noemenswaardig. Natuurlijk zijn er nog meer voordelen die het kauwen van kauwgom met zich meebrengt. Let wel, het gaat hier om natuurlijke kauwgom. Voor reguliere kauwgom, zijn deze voordelen in veel mindere maten aanwezig en zelfs vaak afwezig! Belangrijk is dus dat de gombasis natuurlijk is (dus geen plastic), dat er geen kunstmatige zoet en kleurstoffen in zijn verwerkt, én dat suiker is vervangen door xylitol of stevia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *