5 redenen waarom je zou moeten stoppen met het nuttigen van suiker

1

Suiker beïnvloedt je immuun functie. Suiker tast witte bloedcellen aan die je beschermen tegen bacteriën. Deze reactie treedt direct op na het consumeren van suiker en kan enkele uren aanhouden. Dit geeft ongewenste bacteriën de kans om je lichaam binnen te dringen.

2

Suiker Verhoogt het risico op obesitas In vergelijking met natuurlijke alternatieven zoals xylitol, bevat suiker 40% meer calorieën. Calorieën zijn de belangrijkste oorzaak van obesitas en diabetes. Suiker is verslavend, dus je lichaam snakt naar meer, wat resulteert in obesitas en overgewicht.

3

Suiker verhoogt je stressniveau Bij stress is de bloedsuikerspiegel uit balans. Hierdoor wordt het hormoon cortisol aangemaakt om het terug te trekken en te herstellen. Evenzo veroorzaakt suiker ook schommelingen in de bloedsuikerspiegel, waardoor cortisol wordt aangemaakt, wat het gevoel van stress geeft.

4

Suiker veroorzaakt tandbederf Bacteriën zetten suikers om in schadelijke zuren die je tanden aantasten. Elk aanval duurt ongeveer 20 minuten. Ook vermenigvuldigen bacteriën zich sneller met suiker, wat de ernst van de aanval verhoogt telkens wanneer suiker wordt geconsumeerd.

5

Suiker versnelt de veroudering Wanneer suiker in uw bloedstroom komt, worden giftige verbindingen geproduceerd die rimpels, donkere kringen onder de ogen veroorzaken en versnellen en inzakken nek en kin. Het zorgt ook voor een langzamere genezing van snijwonden en wonden.

Cadeautje!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang direct 10% korting op jouw eerste bestelling!