5 redenen om te stoppen met het nuttigen van suiker!

  1. Suiker beïnvloedt je immuun functie. Suiker tast witte bloedcellen aan die je beschermen tegen bacteriën. Deze reactie treedt direct op na het nuttigen van suiker en kan enkele uren aanhouden. Dit geeft ongewenste bacteriën de kans om je lichaam binnen te dringen.
  2. Suiker verhoogt het risico op obesitas In vergelijking met natuurlijke alternatieven zoals xylitol, suiker bevat 40% meer calorieën. Calorieën zijn de belangrijkste oorzaak van obesitas en diabetes. Suiker is verslavend, dus je lichaam snakt naar meer, wat resulteert in obesitas en overgewicht.
  3. Suiker verhoogt je stressniveau Bij stress is de bloedsuikerspiegel uit balans. Hierdoor wordt het hormoon cortisol aangemaakt om het terug te trekken en te herstellen. Ook veroorzaakt suiker schommelingen in de bloedsuikerspiegel, waardoor cortisol wordt aangemaakt, wat het gevoel van stress geeft.
  4. Suiker veroorzaakt tandbederf. Bacteriën zetten suikers om in schadelijke zuren die je tanden aantasten. Elke aanval duurt ongeveer 20 minuten. Ook vermenigvuldigen bacteriën zich sneller met suiker, wat de ernst van de aanval verhoogt wanneer suiker wordt genuttigd.
  5. Suiker versnelt de veroudering. Suiker veroorzaakt sneller rimpels, donkere kringen onder de ogen en inzakken nek en kin. Het zorgt ook voor een langzamere genezing van snijwonden en wonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *